Tavaszi tekercs
- 10 tavaszi tekercs-tésztalap
- 1 kis fej káposzta
- 300g répa
- 1 doboz bambuszrügy
- 1 csomag szójacsíra
- kevés zeller
- 300g darált csirke-, pulyka- vagy sertéshús
- 4 szál újhagyma
- 2 kanál szójaszósz
- 1 kanál kukoricakeményítő
A szójacsírát dobd forró vízbe egy percre. Tedd át azonnal egy jéghideg vízzel teli edénybe. A zöldséget vágd gyufaszál méretű darabokra. Pirítsd meg a húst a hagymával. A szójaszósszal és kevés vízzel keverd el alaposan a keményítőt. Add a hushoz az apróra vágott zöldséget, nagy lángon pirítsd tovább 2 percig, majd zárd el a tüzet.
Ha kihűlt, tekerj egy-egy kanálnyi (tésztalapja válogatja) tölteléket a tésztába, majd 10 pecre tedd a forró sütőbe (előtte kenegesd meg némi olajjal; ne használj olivaolajat, annak túl intenzív az aromája).
Előétel, de rizzsel akár főfogás is lehet.